Stránky věnované především dobrému jídlu a pití.

Menu



Počítadlo
TOPlist


Odkazy
  • Tomovi recepty
  • Kuchařské recepty


  • kliknutím se obrázek zvětší Zlaté žebírka
    Suroviny:
    1 kg vepřových žebírek, asi 5 lžiček utřeného česneku, lžička mletého rozmarýnu, lžička kmínu, lžička mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžičky mletého cukru, 2 lžičky soli, 5 velkých lžic kečupu, 30 ml rostlinného oleje.
    Postup:
    Všechny přísady rozmíchám v oleji. Žebírka naskládám do uzavíratelné nádoby a zaleju marinádou. Nechám přes noc v ledničce. Aspoň 2 hodiny před grilováním nádobu se žebírkama vytáhnu, aby nešla přímo ledová na gril. Griluju na dřevěném uhlí. Při otáčení je potírám zbylou marinádou. Griluju dokud nedostanou zlatavou barvu. Podávám s chlebem nebo s bramborami. Nezbytná je také kyselá okurka.

    Anketa


    Vyhledávače