Stránky věnované především dobrému jídlu a pití.

Menu



Počítadlo
TOPlist


Odkazy
  • Tomovi recepty
  • Kuchařské recepty


  • Moje kvašáky
    Suroviny:
    Zhruba 10 až 20 okurek velikosti mezi 10 až 15 cm, sůl, list vinné révy, voda.
    Postup:
    Používám kameninovou nádobu, (ale dá se použít i 4 litrová sklenice od okurek zabalená v neprůsvitné látce, nebo jakákoliv tmavá uzavíratelná nádoba). Na dno položím list vinné révy a na něj naskládám dobře omyté okurky. Ty pak zaleju slaným roztokem. Na litr vody asi 2 lžíce soli. Přesně to nevím dělám to od oka. Prostě voda musí být hodně slaná. Zaleju tak, aby byly okurky ponořené a na ně položím dřevěnou destičku zatíženou kamenem a uzavřu nádobu. Nechám na tmavém a ne moc teplém místě. Okurky musí být po celou dobu kvašení ponořené! Kvašení trvá asi 2 až 3 týdny, podle teploty okolí. Čím teplejší okolí, tím rychleji kvasí. Po týdnu doporučuji zkontrolovat nálev. Pokud bude nálev trochu kalný, je to známka že probíhá kvašení. Také doporučuji každý týden okurky vytáhnout, opláchnout ve vodě a vyměnit půlku nálevu za novou slanou vodu. Po dvou týdnech nálev měním celý. Kvašáky jsou hotové až změknou a mají jemnou kyselou chuť.
















    News, strategy, reviews and forums about casino en linea free blackjack, slots, baccarat, keno, video poker gratis and online roulette.
    Anketa


    Vyhledávače