Počítadlo |
|
|
Bůčková tlačenka
Suroviny:
1 kg vykostěného bůčku nakrájeného na kostky asi 1x1 cm,
6 vajec, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 1 celý rozmačkaný česnek (hlava),
1 větší jemně nakrájená cibule.
Koření: sůl - pepř (přiměřeně, podle chuti), 1 až 2 lžičky mletého nové koření,
1 sáček (nemusí být celý, záleží jak kdo má rád) zabijačkové směsi (popřípadě směsi na mletá masa) 1 lžíce podravky.
Příprava:
Všechny suroviny a koření řádně promíchám. Směsí naplním tlačenkový sáček a vařím ponořené ve vodě na mírném ohni dvě hodiny.
Po vychladnutí krájím jako klasickou tlačenku na kolečka a podávám z chlebem.
|
|