Stránky věnované především dobrému jídlu a pití.

Menu



Počítadlo
TOPlist


Odkazy
  • Tomovi recepty
  • Kuchařské recepty


  • Huspenina podle dědy
    Suroviny:
    Vepřové nožičky 5 kusů, 10 až 20 dkg utřeného česneku, pepř, nové koření, majoránka, sůl.
    Postup:
    Očištěné vepřové nožičky dám vařit do osolené vody s několika kuličkami nového koření a pepře. Vařím asi 2 hodiny (až maso jde krásně od kosti). Oberu všechno maso a nakrájím na kousky (asi 1-2 cm). Zaleju do dvou třetin vývarem z nožek a přidám podle chuti sůl, mletý pepř, majoránku. Vše zamíchám a naleju do formy, (nebo postačí obyčejná hlubší miska) a dám do chladna ztuhnout. Huspeninu nakrájím na plátky a posypu nakrájenou cibulkou, pokapanou octem a podávám s chlebem.



    Hrbáčovi delikatesní játra
    Suroviny:
    1 kg vepřových jater, bránice (blána), česnek, sůl.
    Postup:
    Játra nakrájím na asi 1 cm silné plátky. Z bránice si nakrájím čtverečky, tak velké aby se do nich játra dala zabalit. Játra na ně pokladu a osolím. Ano skutečně, solím je před tepelnou úpravou a neztvrdnou. Potom je do bránice zabalím, tak aby ani kousek nevyčníval ven a kladu je na plech. Peču v troubě zhruba na 180 až 200 stupňů asi 15 minut. Hotové potřu utřeným česnekem a ještě teplé podávám. Příloha podle chuti, ale nejlepší je asi chleba.








    Play free and real money online kasino video poker, slot machine online, known roulette online or gokken black jack.
    Anketa


    Vyhledávače